Är det inte så man gör?!

Maxi har fått för sig att när man galopperar på tyglen skall huvudet vara mellan frambenen. är det inte så man gör?! försöker övertala mamma att jag och tjockisen ska få tävla.. men så enkelt är det inte! hon var så söt när jag red henne idag. när vi galopperade galopperade hon 'påtygeln' (med huvudet mellan benen med andra ord) i mycket blåst. vi hoppade även några skutt, barbacka såklart! tanten har blivit så duktig! hon hoppar 80 cm nu utan problem! så sjukt stolt över henne! :3
röd röd röd röd :3

Dagen

gick upp kl6 för att ta ut hästarna! :o vart ju as trött! men det var det värt! känslan när hästarna gnäggar efter en när man kommer! så härligt! skolan och sedanhämta Maxi. Fina Ponny! vi var röda idag! :3 bild kommer imorgon!  hoppade med henne lite grand. det var så halt och slaskigt att jag inte ville rida så mkt, man vill ju inte skada sin häst liksom! idag har jag även gjort rent HELA hönshuset HELT själv! jobbit värre! men fint vart det! är ganska trött nu så snart sängen..

Läste DN.....

läste Dn och hittade en grej...
Såhär står det i Dn idag. en insändare:

Nej, Ridning är ingen sport!
"synen på ridsport bygger på okunskap, fördomar och stereotypa föreställningar ..." skriver 21 forskare i SvD den 23 jannuari som svar på den upprördet som blev resultatet av att Jerringpriset utdelades till en hoppryttare "Ridning är ingen sport" och "hästen borde fått priset" var uttaland som upprörde hästsportvärlden. Det är möjligt att dessa uttalanden härrör ur okunskap om både häst och ridning, men de är helt korrekta. Det finns något som skiljer hästsport från andra sportgrenar, nämligen att atleterna, hästarna, inte har samtycke. All hästsport bygger på tvång i högre eller mindre grad och en hästs biomekanik är inte skapad för att ha en människa på ryggen (eller dra en vagn efter sig). Varken fysiologiskt, anatomiskt eller psykologiskt är det önskvärt för någon häst att ha någon sittandes på dess ryggrad, en del av hästens kropp är mycket känslig och ömtålig. En ryttare på ryggen stör den naturliga biomekanismen i dess rörelser, dess balans och dess känsla av frihet. Lägg sedan till metall i munnen som smärtar och skadar samt annan utrustning för kontroll. Att många utövare av så kallad hästsport hävdar att hästarna tycker om det och inte tar skada - ja det återstår för dessa utövare att bevisa på ett trovärdigt och vetenskapligt sätt.
/Eva Carlsson
en annnan rolig sak jag såg: Jaktfråg gör att Polisen vill granska Polisen and I'm like Wtf

Fina älskling <3

Minna dag idag..  skolan, helt OK. Fotboll på Idrotten. många vart glada.. jag hade faktiskt ganska kul jag med.. vi är ju 8:bäst!
när jag kom hem fick jag en fin suprise! Bole prudukter hade skickat min beställning och äntligen var jag ägare till ett för litet täcke, röda lindor, tvätt svampar och en till grej vad det nu heter... Therese och Fredrik var oxå där.. det är alltid något som skall hända när de är dår.. och jo, flytta kor istället för att Rida.. kul -.-
(lånad bild av therese!)
fick iallafall rida i en halvtimma med mina nya röda lindor, röda vojlock och maxi! :) hoppade lite, bara 40 cm men iaf! hon var superfin och hade bra bjudning! blev ingen bild idag eftersom det var så mörkt.. men hinner kanske lite imorgon! har iaf en 'utebox' till hästarna nu så det blir en tidig morgon imorgon :D

Darves =D

var på Darves i Torsdags och köpte:
en helröd Grimma till Maxi
En franskfärgad Grimma till Flinga
en Pelambett och dess tillbehör (till båda pollarna)
sporrar
två röda Piggborstar
En Hingstkädja
ja som ni förstår var det mäst hästsaker! skall dit igen och köpa ett par röda lindro med.. men det blir en annan dag!

Jaha...

Idag tänkte jag såhär: Imorgon är det ingen agility så jag kan hålla på med både maxi och flinga hur länge jag vill! jag kan ju tillochmed både markträna och Rida maxi imorgon! kan nog träna Bell och mini kalven i lagården med!
Jag säger bara en sak: GLÖM DET!!! nu ikväll är det +2 grader och spöregn.. jävligt slaskigt med! blir nog bara mark imorgon! det kommer vara antingen snorhalt eller slaskigt, och inget av det är kul! jaja, man får alltid hoppas på det bästa, ellerhur?!

Sjuk

kul.. jag är överdrivet förkyld, går på kurs för en bra förare trots att jag är sjuk, alvedon, näsprey och halstabletter in my <3 forever! maxi och flinga får vila nu denna helg.. men jaja, de lider ingen nöd! skall sticka på kurs nu, ses! :)

Grattis underbara jag! :D

Idag fyller jag 15! =D Grattis mig! :) snart kommer Fredrik och Theres och senare ikväll kommer resten av familjen! :)
http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=55 lyssna från 12.45 och framåt! min älskade familj! :'3
men iaf.. puss puss på er! <3

I'm only me when I'm with you!

börjar ta tag i bloggandet här igen! den andra bloggen var inte kul då det typ bara var jag som bloggade!
Red när jag kom hem från skolan idag! hon är så söt ibland! Min lilla ponny hade gått längst bort i hagen och under ett lågt träd i 10 minus! häst *****! men annars var hon fin! Min prinsessa! har nu upptäckt att hon lurat mig ett bra tag! jag trodde att hon hade sådan fin respekt frö mig.. men jo tjenna säger jag bara! busponnyn höll på att springa över mig idag.. respekt?! pfffft! red lite cavaletti istället för mark.. mycket roligare tycker både maxi och jag! som avskrittning power walkade Maxi och mamma.. jag satt och hade mysigt på maxis rygg.. chill liksom;)
även 17åringar kan busa och ha kul! ;)
har inte ridit flinga sedan söndags.. hon ryckte så pass mycket i tyglarna att hon började blöda :( så nu skall mamma och jag köpa ett gummieggbett eller hackamore/sidepull innan jag rider henne igen! btw.. några roliga snälla typer som vill tolka med mig? har aldrig gjort del! :(
kanske skall ta och börja tänkapå praoen.. jaja.. puss puss<3

RSS 2.0