tar en break!



☆       ☆

★                  ★

☆        ★        ☆                             ☆         ★         ☆

★                                                       ★ 

☆                                 ☆ 

★                    ★                  ★


☆              ☆              ☆             ☆

★                                                   ★

 

 

 


☆☆
★    ★
☆ ★ ☆     ☆ ★ ☆
★ MissMaxi
☆        ☆
★      ★     ★
☆ ☆      ☆ ☆
★                   ★



ovan talar för sig själv! men iaf.. jag har bestämt mig för att leta en bloggare att blogga med här på bloggen och undertiden tar jag en break! ni kan hitta mig på bilddagboken.se heter mlholm !



Svar till josefin

visste inte att du hade en blogg! länka! :D

Svar till josefin:

det blir ju så när det käns som att det är onödigt arbete :/ men hade tänkte att jag skulle blogga lite mer Aktivt iaf fram till nyår och sedan får jag som om det kommenteras och uppskattas för isåfall blir det mer inlägg ;)

sad face!

sad face på er! ni är dåliga på att kommentera och då blir det mindre inlägg från min sida! är det någon som följer mig längre?
bild från idag...

Goood Juul! :D

god jul allesammans! hoppas det blir en lung jul för er, jag har dock inte börjat med pepparkakorna än så det är lite jobb kvar! men... god jul iaf! :D
från oss alla till er alla: en Riktigt God Jul! <3

Snöööööööööööööööööööööööööööööööööö! :D

sry för dålig uppdate men det har liksom inte funnits tid :S men iaf... det är snöööö! :D har ridit dressyr ett par dagar nu och hon börjar faktiskt mjukna upp! :D så stolt matte hon har! :D klippte hennes man idag och det blev iaf bättre än förra gången! :P tog lite bilder och bla bla bla! skolavslutning igårkvälls och jag gick och försökte spy en gång och spydde nästan en gång.. av panik och nervositet dådå.. i eftermiddag hade jag tänkt rida 'jul-ritt' klittra upp maxis tränns och sätta luva på min hjälm och sedan rida runt lite i byn... bilder såklart! :P men just nu: städa :(
ovisad bild på maxi- idag
iskuggan
maxis öga! :D
vem kan det vara! :P
Min lilla bebbe
hönsen
idag :D
kan inte ni som följer min blogg säga vad ni vill ha? det blir mkt lättare då! :)

Hopp i regnet

som ni på Gotland iallafall ser så regnar det idag.. jag har ett antal STORA insjöar på min ridåker och hela gården är ett gegga paradis! och som ni kanske förstått så kan jag bara rida på Tisdagar och helger så tog in Maxi i mjölkrummet/foderkammaren/sadelkammaren och tog en fön med mig! till en början hatade Maxi mitt påhitt och bara bråkade, Fönen var kanske inte den bästa för den funkade inte så bra, men jag fick henne iaf torr och sadlade. vi halkade ut till min ridåker där jag hade satt upp 4 hinder, ett litet träd på en hink, två bommar som låg i vatten, två avlånga vattenbackar bredvid varandra, två hinkar med en bom på dem och en bom på marken precis framför en liten insjö. FAn VAD KUL.. or not! sa Maxi till en början men sedan kom hon på att trädet var ju väldigt kul att hoppa över förut, då borde det vara det nu med! och var inte vattenhindrerna ganka roliga?! man fick ju plaska runt och man fåååår jääääääättteeee mycket berömm om man är i vatten och hoppsan, där kom vattenbaljorna! xD men när det vart för halt och kallt gick vi in och myste istället!
Finaste, I <3 You!

Breath

And we know it's never simple, never easy
Never a clean break, no one here to save me
You're the only thing I know like the back of my hand
And I can't breathe
Without you, but I have to
Breathe
Without you, but I have to
And we know it's never simple, never easy
Never a clean break, no one here to save me
You're the only thing I know like the back of my hand
And I can't breathe
Without you, but I have to
Breathe
Without you, but I have to
It's hard to breath  without you!
god natt världen! <3

Lucia äntligen över!

sååå skööönt! jag har sett/varit med i 7 lucia tåg i år! börjar bli ganska trött på det! men äntligen är lucia över och nu siktar vi mot julen! idag var det tre lucia tåg.. inte så farligt med andra ord. har en lite bäbis katt som kurrar i mitt knä.. men nu skall ja sove

?/12 - 11

vafan är det förnågon dag idag? det var nog den första av tusen frågor jag kom med i morse! men nu vet jag! det är måndagen den 12/12- 11 :D har precis kommit hem från skolan... varit lucia, inte jag men jag var med och dansade och sjöng! tagga upp med lite musik inför imorgon då det är för skolan! :D så jävla gött. fan ta dem som inte gillar oss! (sorry för mitt ordval! :/ ) prommis med Maxi på onsdag tänkte jag! mamma får laga täcket imorgon! saknar min lilla plutte, men det är så mycket med skolan och övrigt just nu :( men snart gummarn, snart är det du och jag!
och nu... Musiiiik! :D
puss och kram
//matilda

:')

red dressyr i blåsten idag! såklart hade hon huvan på sig! det hade inte gått överhuvud taget annars! Min lilla flicka var underbart duktig! hon galopperade tillochmed på tygeln! så stolt! men eftersom det halvt stormade red jag inte så superlänge- mina öron höll på att frysa av! bakade lite pepparkakor med och dom får ingen smaka! ;) Lucian gick kanon! men det var ganska läskigt med! ha levande ljus på ett vinglit ställ på huvudet är inte det trevligaste! van även ett pris på lotterna! :D Dumle! :D har nästan städat färdigt mitt rum och måste försöka få med mamma och fota mig och maxi imorgon! har typ ingen bild på när jag rider! :( hon har även lovat att laga Maxis täcke som finisen så lätt tog sönder- hästjävel! tur för henne att det inte var det nya täcket som jag skall få i julklapp! någon vänlig själ på Gotland som har en systemkamera som vill ta kort på finisen och mig? eller har ni kanske ett klippblad till hästar som passar till Delavall maskiner för en billig päng! måste klippa tanten! tror inte det blir så snyggt om jag tar manzaxen och klipper på halsen! innan jag red flätade jag en liten fläta igenom svansen och panluggen blev oxå till en fläta! när jag släppte ut dem vart allt vågit :3 hon är sååå fiiin! klippa manen imorgon med! mycket som skall göras! kanske dags att sova snart.. skall upp senast 8 imorgon!

R.I.P

vi alla har nog mist något djur eller någon annan under den tiden vi levt! jag tänkte hedra några av mina saknade med lite bilder på dem!
HanzaSelmaLollyMimmi
fortfarande Mimmi- Förlåt! :'(
Lambi
Fortfarande Mimmi
Tira
Mynta
Tussi
Fight och Lillungen
Tanja
Boppen- Fan vad jag saknar dig! mindre än ett år sedan du försvan ur mitt liv, varenda dag sänder jag en tanke till dig!
Alla Mina bäbisar- jag har alltid älskat er! och kommer Adlrig glömma bort er! R.I.P! saknaden är stor efter er!
<3 :'(

En lite lätt nervös Matilda...

planerna för helgen är att jag skall vara Lucia i morgon. tänkte faktiskt rida då oxå, laga det trasiga täcket och städa både rum och sadelkammare! :D rida 'långritt' med marre på söndag, kommer antagligen bli på max 5 h så jag hinner antagligen träna Bell på Grimma med! :D imorgon, eftersom jag skall vara Lucia, så blir det dressyr! jag skall träna hårt på att få henne i form och göra som jag säger! alla som säger att hästarna tvingas ner i form när dom har pessoa har så fel! inte ALLA hästar går i form när dom har pessoa på sig! förra söndagen red jag med pessoa och inte fan gick hon i form! ;) men nu tillbaka till det vanliga tvådelade igen ;) jag tänkte köra lucia tåg till häst på onsdag men änsålänge har ignen nappat på det :( det handlar om max två timmar Sproge tjejerna! komigen nu! i värsta fall får jag köra ett själv! hoppas stormandet går över nu oxå! pallar inte med huvan! jag tror den är en aning för kort mellan öronen, den vill liksom inte sitta rätt! men, Maxi och jag lär oss Tillsammans! lite seg efter skoladagen som varit, inte kul nej! jo.. musik är ju alltid kul! :d fick beröm av musik lärarna och fick reda på att jag har C i musik och om jag fortsätter som jag gör kommer jag ha B eller A när jag slutar! :D jag är as nöjd! skall försöka ladda upp lite bilder denna helg1 hoppas Dampdatorn går med på det!
Pussenatt! <3

usch och fy och bläääää!

INGEN SNÖ!!!!!!! blir galeeeeen! iaf.. sorry för att jag inte skrev igår men var på möte om klinteskolan så jag kom inte hem föräns halv 11! Superkul att ni börjar bli ganska många som följer min blogg! :D har lite dåligt samvete.. igen.. för Maxi! men imorgon skall det bli ändring på det! men tyvärr var det någon idiot som kom på dehär med läxor och hemm plugg... så jag ni fattar! ser iaf på film nu och skall snrt sova... puss puss<3

Svar till josefin

jo, han var supermesig när det kom till vattenpölar! bara flög hit och dit och maxi vart mer och mer irriterad :P men det kanske beror på ryttaren med! ;)

ibland blir jag väldigt förvånad!

hmm.. vad har jag hittat på idag då? jo... försov mig, som vanligt och fick springa till bussen! påbussen snackade jag med Marre i telefon när hon satt några meter från mig.. idioter vi är! ;) skolan.. svenska ba.. tyska tråk.. matte blä! soppa usch!.. Eng :'( hem, ria ut med marre och Silver.. väldig kul faktiskt! han är ganska mesig om jag får säga det själv! tillochmed mesigare än Maxi! hon galopperade genom vattenpölar medans han inte ens satte en hon i dem! men... ser inte hur marre jobbar med det.. hon kanske inte gör det.. jaja inte mitt problem! hem, äta choklad, plocka ägg, äta pepparkaksdeg, se på film och datan! :D min dag hitentills! inte många dagar kvar till julavslutningen :'( skall sjunga iaf en låt! http://www.youtube.com/watch?v=IF6mF0ebX6Q hoppas jag klarar av det! det kommer oxå bli ett tråkigt slut på året! :( 

ABBA!!! :D

nu har en Abba galen Matilda sprungit och rotat hela huset efter Abba skivor! fååårr daaaaamppp! hittar inte alla! :O argggh! jaja.. tyskaläxa ist! :'( änner mig as tjock! idag har jag köpt: en julmust (som nästan är uppdrucken!) en pepparkaksdeg!( nästan uppäten med hjälp!) tre adventskalendrar, 14 ballerina kex och fem digistive! skall tydligen baka kakor till tyskan med! suck suck suck! ne.. vafan... se på RAW comedi vlub! :'D god natt! :) <3

Jag, mitt ego och Maxi

nu har jag ridit en kort tur på bara två timmar! vi var tre ör att vara helt ärlig! Jag, Maxi och mitt ego! ;) ganska kul faktiskt! Miss Maxi måste älska mig! för igår red vi vid havet och idag rider jag igenom varenda vattenpöl jag ser och det var nog hundra st! vissa var tillochmed en dm djupa! och hon gör det utan att vara vresig eller något sådant! fast.. jag red ju med dresyrpiskan och pessoa (skulle ha hoppat så därför pessoa) men hon är fin ändå! när mamma klippt silver skall vi ut och klippa hästarna.. men just nu: varm choklad :)
senare idag: skall ut och träna Bell (kalv) på att gå i grimma! :) min lilla bäbis skall bli en ridko har jag bestämt så man får börja tidigt! :P

släktforskar lite gran...

nu sitter jag här av ren nyfikenhet och släktforskar på maxi :) hitentills har jag hittat bild på hennes Farfars Far Mass 27 såhär står det om honom: Utlåtande: God rastyp, grovbent, rörlig, utmärkt lynne.
Mass 27
Född 1962 Olav Vatna, Norge
Tillhörig (vid gdk: Smedberga, Motala)
Hingst, Musbl, 141-183-20,5 cm
Död: 1980
Premierad: Gdk 1966, B 1967, A 1972.
<-mass 27
har även hittat hennes Morfars Far Valder 25
<- Valder 25
såhär står det om honom: Utlåtande: Ganska god rastyp, något lång, ordinära rörelser, gott lynne.
Valder 25
Född 1962 hos Anders Felde, Norge
Tillhörig (vid gdk: Larsson, Runhällen)
Hingst, Ljusbrunblack, 142-182-19,5 cm
Död: 1984
Premierad: Gdk 1965, B 1966, A 1974.
Utlåtande: Ganska god rastyp, något lång, ordinära rörelser, gott lynne.
Valder 25
Född 1962 hos Anders Felde, Norge
Tillhörig (vid gdk: Larsson, Runhällen)
Hingst, Ljusbrunblack, 142-182-19,5 cm
Död: 1984
Premierad: Gdk 1965, B 1966, A 1974.

Svar till josefin

nedanför din mamma och Tommy! :) det måste varit senare på dagen eller en annnan väg.. för jag var helt ensam förutom några får :P

svar till josefin

vi red en bakväg kan man säga :) men nedanför arskans osv :) det är kanske 5-7 km :)

Mysig ridtur med Maxi :)

gick upp tidigt (mellan 7 och 8) och tog en ridtur på fyra timmar till stranden! finaste var sååå söööt! hon hatar vatten men tyvärr för henne har hon en envis beslutsam matte så jag bestämde mig för att få henne till vattnet! det tog tio minuter för att få henne att gå en halv meter ifrån mellanstora vågor! är inte det bra?! det var första gången hon var så nära havet! :D älskar henne! hon är bäst, ingen protest! imorgon blir det ridning, städning av hönshus och städning av rum :)
ibland är hon bara för jobbig! möttes av denna syn imorse! trsigt täcke -.-
flinga imorse!
denhär bilden är tagen samtidigt som nästa bild: 10 på förmiddagen!
det blåste som fan!
Nu kommer lite andra bilder jag ALDRIG visat förut!
såhär ser det alltid ut när jag fixar Maxi! :) li
FAil! men jag gillar den ändå! :3
jag har alltid funderat på om Flinga är renrasig... på denhär bilden ser hon ut som korsning mellan TRavare och fjordhäst... vad tycker ni?
hon är så fin! :)
puss och kram ät banan! ;)<3

svar till fina Josefin:

tack snälla du! du hjälper mig redan på ett sett, du finns där för mig! det betyder väldigt mycket för mig! tack snälla du för att du fins! :3 <3
fina unerbara häst <3

pallar inte mer nu! :'''(

varför skall nästan alla vara emot mig? vad har jag gjort mot dem? jag pallar inte mer nu! jag vill inte finns, jag vill inte vara kvar! jag vill bara försvinna! snälla någon! låt mig försvinna från dehär helvettet! jag klarar inte mer!

vad då 'gud, utsätt oss inte för prövning utan rädda oss från det onda'  han verkar missat mig! eller är jag kanske inte värd det? är jag så jävla sämst?!
vem har sagt att du får skada mig som du gör?! det är nästan psykiska övergrepp! sluta snälla! :''''(

And all you're ever gonna be is mean!

kul! nu har det spridits rykten om mig på hela skolan! alla mobbas. Fuck them! jag börjar serriöst snart gråta! tur att det är helg snart och sen vill jag byta skola 4ever! det funkar inte som det är just nu! sitter liksom i musiksalen nu på lunchrasten och försöker komma på hur jag skall göra för att mörda min klass... men nu skall marre ha datan så puss puss <3

:(

Förlåt alla för att jag inte bloggat nu på någon dag, men jag har haft för mycket att göra! jag har inte ens hunnit rida! läges rapport: hade väldigt kul med Kusinen igår då jag var hos henne och var' lillasyster' till henne för några minuter! ;) just nu har jag gått från skolan pga att jag mår psykiskt dåligt tack vare puckona till klasskompisar jag har! Inte alla, men nästan! så just nu är det lite depp! om dom ändå kunde förstå hur onte det gör det dom säger! men dom tycks glömt att jag oxå har känslor! skall till ungdomsgruppen idag så ingen ridning idag heller :S kommer få abstinens! skolan skall kanske läggas ner och tack gode gud för det! inte en dag för tidigt! hoppas verkligen att det blir så! men på ett sett saknar jag den lite.. men det är bara för att Lukas är där! he's my light! bättre kompis är svårt att hitta! skall försöka rida imorgon men är inte säker på att det går! ihelgen har jag lovat min lilla bäbis att vi skall rida ut! då blir det en skön rutt med westernsadeln! vi tar nog en långritt! antagligen blir det westernträns och repgrimma med :3 .. sitter på dagis och har ingen bild på Maxi så det får bli repriser på Maxi och Siri! :3


kramizz

svar på Likasom bär

helt rätt! :D

svar på svar på frågorna:

1. första gången hon var ensam var i somras, honär 17 år, och hon får panik när hon är ensam och det är inte så kul. :(
2. nej det är ju sant! men man skall ha boxplats och sådant! :) just nu stsar jag på maxi och jag satsar även på medryttare! :)

RSS 2.0